26/12/14

XVI Sant Silvestre Riudellotenca



Diumenge 26 de desembre 2014:
Aquest dia de Sant Esteve tocava estrenar-se en una clàssica de les comarques  gironines, la Riudellenca, que fins aquest moment no l'havia fet mai i tenia bones referències. Després dels àpats del 24 i 15 avui hi havia ganes de cremar els torronets i ens hem anat cap a Riudellots amb la família perquè després tocava un altre dinar familiar, aquest cop a Barcelona i així aprofitaven més el temps.

A 3 graus però amb màniga curta ;)

A les 10:25 hem arribat a l'aparcament, he deixat tot al cotxe i he anat a buscar el dorsal, abans d'arribar a les llistes ja he començat a trobar amics i coneguts, en Mia que com sempre s'apunta a última hora estava fent la inscripció, jo he anat a mirar el dorsal i m'ha tocat el 492, justament a la cua més llarga, a la fila he vist també a la Cristina, en Joaquim i en Carles, després d'esperar una bona estona he agafat el xip i el dorsal i cap a recollir la samarreta, ja no quedaven talles i m'han donat una XL (no sé que en faré). He tornat al cotxe i després de col·locar-me el dorsal, xip i la roba de córrer, he anat trotant cap a la zona de sortida on també he trobat a l'Ernest. Abans de la cursa hem parlat una mica amb els companys de la feina, en Mia i l'Àlex i poc abans de les onze ens hem col·locat a la zona de sortida, quan quedava molt poc per sortir  he vist a la Xesca i en Pau que finalment han sortit del cotxe i han vingut a animar-me.

El del braç aixecat!

A la sortida he vist que hi havia molt de nivell, molta "pota negra", molts corredors federats, quan han donat la sortida hem començat molt ràpid (era bastant endavant) i he fet un primer km molt ràpid, de fet el meu km més ràpid de sempre a 3'34'', s'ha de dir que feia una mica de baixada i això ha ajudat en el segon km ja he baixat una mica el ritme i l'he fet a 3'55'', he vist que l'Àlex el portava davant meu, uns 40 metres i he anat darrera seu un 500 metres fins que l'he pogut atrapar, l'he saludat i he seguir endavant, cap el km 3 el recorregut ja era amb pujadetes suaus i baixadetes i he fet els km 3,4 i 5 amb un ritme de 4'14'', 4'19'' i 4'14'' un ritme força ràpid i on he anat alternant posicions amb un grupet de 6-7 corredors que ens anant avançant mútuament durant força estona.


Cap el km 6 ens hem trobat la pujada més forta de la cursa, i evidentment el ritme ha baixat a 4'43'', recuperant forces en la baixada he tornat a augmentar el ritme i córrer una mica per sota de 4' l'últim km a  3'59'', abans de l'últim revolt he sentit a la Xesca i en Pau que m'animaven i he arribat disputant l'esprint a un altre corredor que m'ha passat a la línia de meta, tot i això supercontent amb el resultat, de 29'20'' a un ritme de 4'11'' i en la posició 72 de 575 corredors.

Últim esforç!

Després de beure una mica d'aigua i saludar l'Ernest i l'Àlex he anat a buscar la bossa i cap el camp de futbol a dutxar-se! Dos corredors més i jo ens hem ficat al vestidor local i quan era dins de la dutxa hem sentit que aquest l'havien reservat per les noies (no hi havia cap cartell que ho digués), ens hem afanyat per sortir-ne (ja que es sentien les queixes de les dones que esperaven fora) i cap a Barcelona!


Cansat i content!


Valoració de la cursa: m'ha agradat molt, molt bon ambient i molts coneguts. El recorregut mixt, amb asfalt i terra, no gaire dur però si amb alguna pujadeta que feia baixar el ritme. Avituallament final amb aigua i xocolata (que no he agafat), bon servei de voluntaris tot i que la cua de recollir dorsals anava una mica lenta. La samarreta força xula però els últims de recollir el dorsal no hem pogut triar talla (en canvi els que han fet la inscripció avui mateix si). Bona cursa per repetir un altre any. Nota: 8/10

Diploma

No hay comentarios:

Publicar un comentario