24/11/13

VII Marxa Popular Ciutat de Banyoles


Diumenge 24 de novembre:

Seguim amb els entrenaments del "reto #31D_TLC" avui tenia previst fer 20 km i aprofitar la marxa per completar la tirada, però m'he llevat molt just i només he tingut temps de fer 7 km abans de començar la cursa. Després de buscar aparcament he anat a buscar el dorsal i ja me l'he col·locat per no perdre temps després i anar a fer la cursa directe. Com que era de plàstic l'enrotllat  i així no es veia mentre feia el rodatge (hauria quedat una mica de sobrat portar-lo una hora abans posat no?)

Dorsal enrotllat

He aprofitat per fer el el recorregut al voltant de l'estany, excepte els dos primers km que eren la zona asfaltada. la veritat que saber que t'espera en una cursa s'agraeix molt quan la fas.
He rodat al voltant de l'Estany seguint el circuït marcat per l'organització i he arribat quan faltaven 5 minuts per donar la sortida.

Un paisatge espectacular!

Allà m'he col·locat entre els corredors i corredores i he vist algun conegut, sobretot  en Joaquim i en Màrius amb els que l'hem fet petar una bona estona al final de la cursa.
Quan ha començat la cursa he sortit força ràpid fent el primer km a 4'08'' però el cansament acumulat  (el de la setmana i el dels 7 km previs) m'han fet baixar el ritme i m'he posat en uns còmodes 4'40'' aproximadament. Els dos primers km de la cars eren per l'interior de Banyoles i per asfalt, quan s'han acabat hem passat a fer la coneguda "volta a l'Estany" on ja el camí era de terra, força planer fins el km 6 on hi havia una pujada, no gaire dura però amb un terreny força irregular. Fins arribar aquest punt he anat en un grup de 8-9 corredors que anàvem al mateix ritme. Al km 5 hi havia l'avituallament d'aigua, que m'ha anat molt bé perquè ja feia molta estona que no bevia i tenia força set tot i que el dia era ennuvolat i no feia calor..
A partir de la baixada del km 6 he intentat accelerar una mica, però no baixava de 4'45 fins l'últim km que he aconseguit fer-lo en 4'30 i he pogut avançar alguns corredors i aconseguir que cap més en passés a mi. Segurament sense fer la tirada prèvia podia haver-la acabat en un temps molt millor però com he dit, la cursa formava part de l'entrenament i l'objectiu no era la marca sinó acumular km, tot i això he fet uns acceptables 42'20 a un ritme mig de 4'42''.

Amb la samarreta de Personal Running, feina feta!


Mentre anava corrents he pensat en fer els 4 km que em quedaven per acabar de completar la tirada de 20 km programada però quan m'han donat la botifarra, els bunyols i la birra (la triple B) he desistit de fer-ho.

La triple B

He esperat uns minuts a que arribessin en Joaquim i en Màrius i hem fet una xerrada una bona estona, després com no tenia pressa hem esperat el sorteig de productes que hi havia, i tot no haver-me tocat res a mi en Joaquim si que ha agafat "catxo".

amb en Màrius i en Joaquim

Valoració de la cursa: valoro molt positivament la cursa. El recorregut al voltant de l'Estany de Banyoles és una meravella, no era gaire complicat, força planer i apte per tots els públics, l'organització ha marcat perfectament el recorregut i els km quadraven perfectament amb el meu gps. els avituallaments han esta molt bé, l'aigua al km 5 perfecte i l'avituallament final amb l'entrepà de botifarra, els bunyols i beguda a triar super bé. El preu de 8 euros (amb un euro solidari per l'Associació Canaan ) és un preu supereconòmic, vist els preus d'altres curses que es feien el mateix dia (19 euros per 10 km). Tot i això la bossa del corredor era interessant, ja que en comptes de la típica samarreta (que ja no sé on ficar ;) regalaven uns guants i un buf amb el logo de la cursa. M'ha agradat molt el detall. L'entrega de premis, hi havia copes per moltes categories, masculines i femenines, molt bé també. El sorteig s'ha fet una mica llarg, crec que la idea de fer-ho mentre la gent corre i apuntar-ho a una pissarra a l'arribada s'hauria d'instaurar com un fet normal.
En definitiva una cursa popular molt recomanable!


4 comentarios:

  1. Enhorabuena por el post y por los logros deportivos, seguimos en el reto #31D_TLC

    ResponderEliminar
  2. Aquestes curses amb poca gent, ambient familiar i sense gaires pretensions són les millors. No fas cues, no pagues preus desorbitats i etctracten molt bé! Enhorabona per la cursa i sort en el repte!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies Rosa, cada vegada m'agraden més les curses de "poble", tens raó en tot el que dius!

      Eliminar