13/9/14

V Despertaferro


Dijous 11 de setembre 2014:
Un altre any que a la Diada tornem a córrer per Bàscara, i amb aquesta la 4a vegada que la faig. És una cursa que m'agrada molt i que cada any millora una mica respecte a l'any anterior. El recorregut sempre és diferent al de l'edició anterior i és força divertit no saber que et trobaràs.

Com la cursa comença a les 9:00 i havia de recollir el dorsal he matinat i he agafat el cotxe, aquest any el trajecte ha estat més còmode perquè ara hi ha el tram gratuït d'autopista fins a Vilademuls.Quan he arribat ja estava en Mariano trucant-me a veure per on parava (sempre arriba amb molt de temps jeje). Li he dit que ja havia aparcat i he anat a buscar la bossa del corredor, també he recollit la de l'Albert que per lesió no ha pogut venir. He trobat a molts coneguts, com excompanyes de feina, l'Anna i la Cristina, en Màrius, la Patty...

Amb la Patty i en Mariano, grans corredors de muntanya!

Després de fer-nos unes fotos (per mantenir la tradició) ens hem dirigit a la sortida però aquest any hi havia la Txiqui Cursa pels nens, hem animat a la mainada que la corrien i quan han acabat ens hem situat ben endavant, quasi a primera fila. 

Esperant la sortida!

Després de sentir el petard de sortida hem començat a córrer a tot gas, ja que (i això no ha canviat cap any) els primer metres són de baixada i el més facilet de la cursa, poc a poc el grup s'estira, en Mariano com sempre es perd de vista en pocs metres.  Jo vaig al meu ritme seguint de molt a prop a la Patty, a mida que avencem el terreny es va fent més dur i comencen les primeres pujades fins que arribem al km 3, allà hi ha un tap força considerable ja que hem de pujar ajudant-nos d'una corda, faig la fila esperant el meu torn (tot i que algun impacient es cola) i quan passo segueixo corrents.


El que menys m'agrada, fer cua!!!

El km 4 també és força dur, de pujada i vaig algun tros caminant, quan comença la baixada torno apretar força el ritme , hem de vigilar perquè el terreny està força ple de branques i has de mirar tant a terra com  a dalt. Cap el km 5 hi ha l'avituallament, agafo un got d'aigua i una mica de taronja i a seguir endavant. 

Una de les pujades més dures.

Després de la baixada tornem a fer més pujada no tant dura com la d'abans i la faig sense parar de córrer, tornem a baixar i arribem al km 8 on un voluntari comenta: "última pujada!", ufff i quina pujada, superdura, torno a caminar (jo i la resta que anem en aquest grup), per sort no és gaire llarga i quan s'acaba ja la resta és de baixada, còmode , cap a Bàscara.

En ple esforç!

Abans d'arribar al poble hi ha una màniga i s'agraeix que et reguin una mica, ja que és un dia molt calorós, un noi de Diversport que he portat quasi tota la cursa darrera em passa i diu, "va que ja hi som", fem l'últim km accelerant una mica, però hem de pujar la baixadeta del principi i arribo en un temps de 1:03:44, classificat el 84 de 164 corredors masculins. Molt bon temps tenim en compte el terreny i els 16 km del dia anterior.

A la meta ja hi ha en Mariano, agafo un entrepà de formatge i comentem la jugada, tres minuts després arriba la Patty que  havia passat sobre el km 2, parlem una mica més i després d'alguna foto més torno cap a Girona.

Després de la cursa.

Valoració de la cursa. com he dit abans, una cursa que m'agrada molt. Aquest any uns 400 participants entre corredors i marxadors. Molt ben organitzada. El cronometratge amb xip, perfecte, l'avituallament al km 5 molt bé i l'avituallament final amb entrepans i beguda variada. La samarreta maca i reivindicativa, com cada any. Una cursa que sempre que puc faig i que tornaré a fer el proper any. 9'5/10.

Recorregut i perfil edició 2014.

No hay comentarios:

Publicar un comentario