26/4/15

21a Mitja Marató Ciutat de Girona


Diumenge 26 d'abril del 2015:
Un dia molt especial, avui l'Albert fa 40 anys i córrer la seva primera mitja! Hem estat l'últim mes preparant-la a consciència i avui l'objectiu no era córrer contra el crono sinó acompanyar-lo durant els 21097 metres perquè pogués aconseguir el seu repte.

Amb l'Albert i la Xesca, preparats per córrer

Hem quedat a les 9 a prop de la sortida, i avui eren molts Beer Runners els que corrien, tots amb els seus objectius particulars, la Xesca, la Mildred, la Maria, la Nuri i en Miki feien els 5'7 km, en Bernat i en Sergio els 10, i en Joan Ramon que també feia la mitja. 

Representació Beer Runner

He vist algun conegut com en Llorens que feia de llebre de 1:30 (quin crack), en Joaquim que corria la de 5, i en David, que feia molt de temps que no veia! 

Selfie!

Després de fer-nos les fotos i els selfies de rigor hem anat cap a la sortida, la cursa era a punt de començar i m'he afanyat per penjar una foto en el Twitter (jeje per allò del running social ;). La sortida no ha estat gaire espectacular, un coet no gaire sorollós, tot i així hem començat a apropar-nos cap a la línia de sortida i quan hem passat per la banda del xip hem començat a acórrer, en aquests primers kilòmetres la cursa la feiem conjuntament tots els corredors de les 3 distàncies, en Sergio ha vingut amb nosaltres i hem fet carrer de Barcelona a bon ritme, després hem girat cap a Montilivi, per sort no fem gaire pujada i l'Albert segueix a bon ritme, entre el Sergio i jo que no callen els kilòmetres van passant força ràpid i bé, arribem a la Plaça dels Països Catalans on els corredors de la de 5 es separen de nosaltres, la carretera queda bastant més clara, anem direcció el Parc Tecnològic i veiem com passen els primers classificats per l'altra banda, poc després passa en Bernat que va com una fletxa, avui volia baixar de 40 i ho ha fet amb escreix, 38' que s'ha marcat el maquinot!!! Poc després saludem en Joan Ramon, que també se'l veu molt bé per ser la seva primera mitja, comento que crec que pot fer entre 1:35 i 1:40 i es l'acaba en 1:37! Enhorabona als dos!! També veiem el germà de l'Albert i la seva família , que han vingut des de Banyoles per animar-lo. Agafem aigua en el primer avituallament i seguim endavant.

Fotograf "ON ROAD"

A prop de la plaça Catalunya faig unes fotos del Sergio i l'Albert (unamica mogudes jeje) i seguim direcció carretera Barcelona, en Sergio s'avança, crec que ja ha decidit deixar-nos però no, ell també fa unes fotos i segueix amb nosaltres fins els 10 k. 

En Sergio també feia fotos ;)

Entrem a Carrer de Barcelona, encara amb els corredors de 10 k que omplen molt l'asfalt, en Sergio ens fa l'última foto abans de deixar-nos definitivament.

Girant cap la mitja!

Girem cap a la dreta i passem pel carrer Oviedo, li dic a l'Albert: "mira amb pancarta i tot!!!" li costa una mica veure la seva família animant-nos, són els nens i la Sílvia que li havien fet una pancarta d'ànims!
Agafem el segon avituallament, aigua i isotònic (jo només bec una mica d'aigua), li explico a l'Albert que ha de doblegar el got per poder beure una mica sense que caigui tot i seguim a bon ritme, ara bé la part més dura de la mitja, ja que el nombre de corredors ha disminuït molt i són carrer amb poca gent, tot  i així nosaltres anem fer, marcant-nos petites metes per anar fent la cursa més distreta. Ens passen les llebres de 2h, però no tenim cap interès per seguir-les, el nostre objectiu es acabar-la, ja arribaran altres mitges on mirarem el rellotge.

Foto de l'Anna, direcció Montfalgas

Ens apropem al Montfalgas i després tornem cap a el Pont del Dimoni, passem per davant de casa meva, ja som al km 13, seguim a bon ritme i la meteorologia ens respecte molt (dia ennuvolat i amb una temperatura força agradable per ser finals d'abril).  
Passat el Pont de Fontajau la cursa ja comença a fer-se dura, arribem a Domeny i tornem a agafar avituallament, en aquesta ocasió l'Albert agafa també una mica de taronja, seguim direcció la Devesa, el ritme comença a disminuir, en el km 16 obro el gel a l'Albert i se'l pren, se'l veu una mica cansat i el vaig animant (deu haver acabat amb més mal de cap que de cames). Entrem a la Devesa, ens avança algun corredor ja que hem baixat força el ritme, que fins ara era per sobre de 6, fem la volta i anem a buscar novament Carrer de Barcelona , es veu la meta al final (però són 2 km encara que no ho sembli), animo més a l'Albert, que segueix patint força en aquests últims metres, poc a poc anem apropant-nos a l'arc de meta, la gent ens anima i quan quedem poc metres se'ns apropa en Pau que vol entrar corrents a la meta, li he de frenar i explicar-li que avui acompanyo a l'Albert, els seus fills també ens acompanyen i entrem tots 5 a la meta. REPTE ACONSEGUIT!!

Entrada en família

Ens fan fotos la família i en Joan Ramon que gairebé es carrega una càmera de vídeo, l'spiker felicita a l'Albert pel seu aniversari, però ell ni el sent, ha arribat força esgotat i necessita seure una mica per recuperar-se, després de rebre moltes felicitacions aconsegueix aixecar-se i anem al bar a fer una cerveseta amb la resta de Beer Runners que ens esperaven allà.

ALEGRIA!

Tot hem aconseguit els nostres objectius, la Xesca i la Mildred molt bé en els seus 5'7 km, la Maria, en Miki i la Nuri també. En Sergio que sortia de treballar i hi tornava a les 22:00 ens ha acompanyat, i els dos bèsties pardes del Joan Ramon i en Bernat petant-lo!

Valoració de la cursa: cursa ben organitzada, el recorregut és ideal per poder córrer a tope, tot i que la sortida és conjunta amb les tres categories el Carrer de Barcelona és prou ample per poder-ho fer. Els avituallaments perfectes, amb líquid i sòlid, molt bé els gots de cartró per poder beure. Voluntaris perfecte. Circuït ben marcat. Es podria millorar fent sortida per calaixos i per proves. valoració 9/10.

No hay comentarios:

Publicar un comentario