31/8/14

La Cocollona 2014


Dissabte 30 d'agost:
Després del Triatló de Portbou he tornat a córrer una altra prova, avui ha tocat la segona edició de "La Cocollona", que ja vaig córrer al 2013 (enllaç crònica). 
Aquest any s'ha ampliat l'oferta a dues proves, la de 10 k i una altra de 5 k i hi ha hagut un augment molt significatiu de participants, cap els 800 en total, això sense comptar amb la prova dels KIDS.

Fhotocall amb la família!

Com en Pau ha participat a la prova infantil hem sortit a les 20:30 de casa i hem anat caminant fins a la Copa per fer la cursa, durant la tarda havia caigut un bon xàfec però per sort la cosa s'ha aclarit i no ens ha calgut agafar el paraigües. Hem arribat en 15 minuts i hem fet temps per la cursa del Pau, com a conseqüència de la pluja hi havia força fang en la zona de sortida i això li ha agradat molt  ;) Després d'un compte enrrere de 10 segons han donat la sortida de la cursa dels nens que eren uns 800 metres.

En Pau en plena acció

En Pau ha sortit una mica enrere però ha anat avançant a força nens i nenes i després de fer la volta per la Devesa ha aparegut sobre el 18è, molt content per la seva cursa ha anat a recollir la seva medalla commemorativa, ja que era una cursa no competitiva i tots tenien aquest obsequi.

En Pau ben content!
Després de fer-nos més fotos hem estat esperant el meu torn, saludant als coneguts, com en Màrius, la Mildred, companys del Gym, de la feina etc. Poc abans de les 22:00 he trobat en Fran, un Red Runner, ja que en principi havien quedat uns quants per fer-nos la foto precursa, però no ha aparegut ningú més i ens hem fet la foto els tres.

Representants Red Runners (no tots)

Quan ja eren quasi les 22:00 m'he col·locat a la línea de sortida, com he dit abans amb molta gent, hem esperat el nostre compte enrere i a córrer! La sortida ha estat força ràpida, trepitjant les primeres basses de la nit i enfangant les vambes des de l'inici. 

A la línia de sortida  (foto de BIG FOOT)

Hem tirat cap al Barri Vell on transcorria la primera part de la cursa, els carrers estaven bastant molls i relliscaven una mica però no hi hagut cap caiguda. Hem anat pel Carrer Santa Clara per passar el riu Onyar direcció l'ajuntament i després pel carrer Ciutadans i el carrer de la Forca que fa una mica de pujada, en aquest punt he trobat en David i l'he saludat, quan ha fet baixada se m'ha allunyat uns metres que ha mantingut fins quasi el final... També m'ha passat en Fran, que anava bastant ràpid, ell ni m'ha vist. Hem tornat per la Rambla cap el Pont un altre cop desfent el camí per tornar ala Copa, quan he arribat, sobre el minut 16 anunciaven que el guanyador dels 5km ja havia arribat!!! I jo encara anava pel 3'5, quines màquines! 

Passant pel barri Vell (foto de BIG FOOT)

Hem entrat a la Devesa i he encès el frontal, tot i que no és massa fosc per aquesta zona així ja el tenia posat per més endavant, després de passar el primer avituallament on es separaven els corredors de la cursa de 5km i la de 10 hem creuat el pont per sobre del Ter per anar cap a Fontajau, una mica de pujadeta i cap a la foscor, hem passat per sota de la carretera i hem pujat un corriol per on acostumo a passar en molts dies d'entrenament, hem pujat al camí de sorra de Domeny i direcció cap a l'autopista, després de passar pel control dels 6 km hem tornat a girar cap a la Devesa i hem passat per la zona més fosca del recorregut, un caminet paral·lel a la carretera i que sembla que estiguis perdut a la muntanya i en realitat estàs a dos metres de la civilització, alguns corredors anaven sense frontal i per aquí no ho han passat gaire bé. 

Gran afluència de públic
Ens hem apropat de nou cap al Pavelló de Fontajau i després de trepitjar més basses i enfonsar el peu en un tros bastant ple de fang (just quan he fet l'impuls per saltar la bassa), en aquest punt he començat a apretar una mica més el ritme, hem anat de nou cap el pont i he començat a avançar corredors, he vist davant meu de nou en David i he accelerat una mica més el ritme, m'he començat a trobar cada vegada millor i en els dos últims km he anat passant corredors (quasi sempre és al revés), fins i tot he esprintat amb un altre corredor els últims metres per mantenir la meva digne 121 plaça  de 435 arribats.

Després de l'esprint he fet la cua per hidratar-me una mica, no he agafat plat de pasta ja que la Xesca havia fet sopar. He saludat en David i he vist en Màrius, com ja era bastant tard cap a les 23:00 he anat caminant cap a casa ben content.


Resultat: 47'36'' a un ritme de 4:45' el km, no està malament després d'un mes d'agost en el que he tornat a fer més de 200 km després de molt de temps, també la sortideta amb el Mariano del dia abans de 19 km i +600D ha influït una mica però acabar la cursa apretant el dos últims km i acabant a un ritme de  4:15 m'han deixat content tot  i trigar dos minuts més que l'any passat.


Valoració de la cursa: una altra cursa ben organitzada per Diversport , m'ha agradat el petit canvi de recorregut, aquest any hem corregut més pel Barri Vell i menys per la zona fosca. Els avituallaments molt bé, al km 4 aproximadament i el mateix al km 8, l'avituallament final molt bé amb plat de pasta i begudes. El circuït ben senyalitzat, amb senyals lluminosos on era més perillós, els voluntaris de 10. En definitiva a per la 3 edició de la Cocollona! 9'5/10

No hay comentarios:

Publicar un comentario