20/10/13

35a Cursa Carrer Nou

Diumenge 20 d'octubre:


Avui tocava cursa a casa, des de la Cocollona que no ho feia, i  a més a més començava força tard, a les 10:30, per tant avui no hi hagut una d'aquelles matinades de diumenge i he aprofitat per dormir una mica més.
A les 9 m'he llevat i he esmorzat una mica, a les 10 he quedat amb el David i hem anat cap a la zona de sortida trotant una mica, ja què el Carrer nou està a menys d'un kilòmetre de casa.


Després de saludar alguns coneguts ; l'Oliva, La Mireia... ens hem dirigit cap al nostre calaix, com encara no havia acabat la prova dels 5 km, hem hagut d'esperar per poder col·locar-nos al nostre lloc i una vegada allà he trobat en Manel. Quan la cursa estava a punt de començar el GPS encara no havia trobat la senyal ja que el carrer Nou és molt estret i no triangulava bé, he vist que a més d'un li passava, han donat la sortida i hem començat a córrer, al sortir per calaixos i tot ser bastant estret no he sortit massa lent i he començat a córrer cap a Jaume I on s'ha engegat el GPS i he pogut tenir la referència del ritme. 


Durant els 3 primers kilòmetre he anat davant del Manel però m'ha començat a molestar la planta del peu i quan ell ha apretat una mica més no l'he pogut seguir i se m'he escapat i ja no l'he pogut agafar. En aquests primer tram s'han vist molts corredors retallant d'una manera vergonyosa i inclús el policia municipal que hi  havia en el tram de la Devesa els xiulava perquè no ho fessin, però ja sabem que molts "populars" van a la seva tot i creuen que retallant aconsegueixen alguna cosa , no sé, per a mi és una manera d'enganyar-se i si t'apuntes a fer 10 km no vulguis fer 9'5 amb les retallades i després presumir d'un temps que no és real ("rollito moral").


Bé a partir del km 4 entraven al barri Vell on hi havia molt públic que animava força. Cap el km 6 la temuda pujada a la catedral, veritablement es fa dura i el ritme baixa terriblement, tos els corredors hem patit força en aquest tram i inclús més d'un l'ha fet caminant. Després ve la baixada que és bastant més curta i no et permet recuperar el temps que perds pujant. Els tres últims kilòmetres els he fet a un ritme inferior al que esperava, no sé si per pagar l'esforç de la pujada o perquè em molestava més la planta. Tot i això he entrat esprintant al carrer nou on era la meta amb un temps acceptable per a mi 46:30 a una mitja de 4:41 i classificat 375 de 1229.


A la meta he trobat als animalots del Mariano i en Paco que han fet la cursa superràpits, com sempre, en Mariano en 40', en Paco en 42', també he troba en Manel que l'ha fet en 45', ens hem fet unes fotos i comentat la cursa, després d'uns estiraments hem anant a buscar en David, que l'ha acabat en 47' i ell i en Manel (que venia amb la dona i el nano) han marxat i ens hem quedat prenent una beguda en Mariano i en Paco, rient i xerrant una estona més.


Valoració de la cursa: dies previs: molta informació per les xarxes socials, sobretot en Twitter resolvent dubtes molt ràpidament. Dia de la cursa: en general bona organització, la idea dels calaixos ha estat bé per separar els diferents ritmes. Cosetes a millorar crec que la sortida hauria de ser a Jaume I, un carrer molt més ample i sense problemes d'aglomeracions. Crec que també s'hauria de separar la sortida de l'arribada ja que hem hagut d'esperar que acabessin els de 5 km per començar nosaltres, si la meta està al carrer nou els de 5 poden anar arribant i els de 10 sortir a Jaume I puntualment, ho hem fet uns 8 minuts amb retard. L'avituallament del km 5 està ben col·locat, abans de començar el tram més dur i als dos costats,  però els gots de plàstic són de mal  beure quan vas corrents. La cua del final de la cursa ha estat molt més curta que la de fa dos anys però encara la trobo una mica lenta.  Bon detall del correu amb la classificació. Bona bossa del corredor, amb la samarreta d'aquest any i la de la passada edició. Valoració final de la cursa 8/10




No hay comentarios:

Publicar un comentario