26/5/15

Marxa Sant Narcís

Diumenge 17 de maig del 2015:
Un altra cursa en la que ajudo a aconseguir un objectiu: #10k_Xesca. Durant uns dies hem preparat aquesta cursa perquè la Xesca pogués finalitzar aquesta distància (ja ho havia fet en la Decarun 2012).

Amb el Beer Runner Xevi

La cursa era a les 9, però abans havia de portar en Pau a casa d'uns amics, així que va tocar matinar tot i tenir la sortida al costat de casa, després de deixar-lo vàrem anar a buscar els dorsal i quan els recollien em van preguntar per la samarreta Beer Runner que portava, després de comentar-li  a l'Àngel que podia apuntar-se els dimecres a les 20:00 a Fontajau van anar fora a esperar que donessin la sortida, allà vaig trobar alguns coneguts i van estar parlant amb l'Anna (que feia la caminata de 5km), en Joan Ramon, en Xavi...

Inici de la cursa

Per megafonia anuncien que els corredors prendrem la sortida a les 9:15, pff un quart d'hora més esperant i més nervis per la Xesca. Quan és l'hora fan la sortida i comencem a córrer. No hi ha gaire corredors (87 segons la classificació). Durant el primer km anem direcció les Hortes, la Xesca va més ràpid del que acostuma, per sota de 6'/km, tot i així poc a poc la resta de corredors ens van deixant endarrere, arriben a Maristes amb el cotxe de la policia darrera nostre i entrem al camí de terra, quan fem el gir per entrar a l'Estany ens pregunten si som els últims, li contesto que si i li comento a la Xesca "és la primera vegada que em pregunten això en una cursa", això l'afecta bastant i s'atura dient que no vol seguir, l'animo i li dic que no s'amoïni que ella faci la seva cursa sense importar-li la resta. Continua corrents i li comento que no arribarà la última, que podrem atrapar la parella que portem davant nostre.

Per les Hortes

Seguim corrents per les hortes, amb la bici de tancament de cursa darrera nostre i comencem a intercanviar la posició amb la parella que teniem davant...ara ens passen ells ara els passem nosaltres.

Amb la bici tancant la cursa ;)

Poc a poc la Xesca es va animant més, em comenta que ara el seu objectiu és fer els 10 K sense aturar-se, jo l'animo i seguim endavant, arribem al km 5'5 on hi ha l'avituallament, una mica d'aigua i endavant. Agafo taronja i més aigua per si la Xesca en vol més, però em diu que no i acabo corrent un parell de km amb un got buit a la mà (per no embrutir més el camí).

Per davant de la parella ;)

Ens apropem a la part asfaltada, sortim uns metres i tornem a entrar, ara portem la parella davant, quan passem la biblioteca ells s'equivoquen de camí i els tornem a trobar uns metres més endavant, abans de passar el passeig d'Olot els tornem avançar per última vegada i ens dirigim cap a la Plaça de l'Assumpció, això de passar tant a prop de la meta no anima gaire a la Xesca, però seguim corrents direcció Bell-lloc.

ültim esforç

Girem i encarem l'últim km, miro endarrere, la parella segueix força lluny, apretem una mica més (quin gran final que té la Xesca ;) i intento fer-li una foto entrant a meta, però va tant ràpida que no l'agafo de cara. Acabo de passar la meta i la fotògrafa em diu que hi torni a passar que no m'ha pogut fer la foto a mi, trobo a la Xesca més endavant asseguda i ben contenta pel resultat final.

Esprint final

Se m'escapa!

Anem per la botifarra, però...oh sorpresa la Xesca ha resultat guanyadora d'un dels packs que sortejaven un pack d'hidratació!!

Premi del sorteig!

Valoració de la cursa: nova edició amb novetats, aquests any s'ha augmentat la clàssica distància de 5'5 km a 10, i els caminadors feien la marxa curta i els corredors la llarga. Bon circuït, força planer, tot i què jo no faria passar tant a prop de la meta pel km 8. El circuït estava ben marcat i els voluntaris, tot i no saber en quin punt quilomètric eren han estat molt amables. L'avituallament al km 5'5 amb aigua i taronja, correcte, però millor gots de cartró que els de plàstic són molt incòmodes per beure corrents. L'avituallament final amb botifarra per a tothom genial, i el sorteig de regals amb els dorsals ja escrits a la meta perfecte. Cronometratge amb el dorsal (TempsX curses), vaig tenir un petit problema amb els nostres temps i ho van solucionar de seguida. La cursa la valoro amb un 8'5.