Pàgines

5/10/14

Marató del Priorat


Dissabte 4 d'octubre del 2014:

en aquesta ocasió he viatjat fins a Falset per córrer la meva primera marató de muntanya. si ja sé que sempre dic que jo i la muntanya no són gaire amics, però el motiu per fer-la era que ens tornavan a reunir els components dels RedHotChilliRunners, és a dir en Davis, en Karell l'Alfredo i jo mateix, l'equip que va acabar la Trailwalker al 2013.
Per desgràcia l'Alfredo no ha pogut venir i en Karel per lesió només ha fet la mitja, així que al final en David i jo hem hagut de córrer els 43 + - km de la Marató.

Divendres vaig sortir de casa cap a les 18:00 direcció Cerdanyola per fer la segona part del viage fins a Falset en el cotxe del David, anant-hi em vaig trobar un accident a l'AP7 i vaig arribar passats 2/4 de 8, després de fer el canvi de cotxe directes a Bellmunt a deixar les bosses a Can Quel, una pensió del més "singular" i una padrina ben original. 
Deixades les bosses hem anat a Falset i allà ens hem reunit amb el Karel que feia hores que havia arribat des d'Andorra. Hem fet un bon sopar amb pizza, cerveseta i braves i cap a dormir, que el matí seria dur.

Sopar amb bona companyia

El diumenge sona el despertador a les 6:30, tot i que durant la nit, tant en David (pel meus ronquets, jeje) com jo ens havien despertat més d'una vegada, preparem el material i mengem un amica abans de sortir. Anem cap a la zona de sortida a recollir els nostres dorsals i la bossa del corredor, com és molt aviat encara anem a fer l'últim cafè i un mini de pernil dolç.

Zona de sortida

Poc abans de les 9 estem per la zona de sortida, es veuen molts corredors disfressats, molt bon ambient amb música en directe, mediàtics com en Bonastre i l'Alibès, amb els que ens fem una foto. També desvirtualitzem en Dani Pous, un Red Runners amb el  que hem compartit molts twits i comentaris al facebook (ja he dit que portàvem molts mesos preparant aquesta cursa).

Amb els mediàtics ;)

L'Spiker anuncia que la cursa s'enderrirà uns minuts perquè encara hi ha gent recollint dorsals i se'ls ha complicat una mica la cosa, esperem amb ganes que comenci la festa, i una mica després entrem a la Cooperativa, passant per dins caminant per situar--nos sota l'arc de sortida. 

A punt de sortir

A les 9:15 comença la marató, comencem ben animats i amb forces, en Dani, en David i jo anem junts els primers km, portem un bon ritme, potser fins i tot una mica ràpid, en David comenta d'anar més tranquils que encara queda molt i regulem una mica, passem el primer avituallament al km 3'5, evidentment ens el saltem, encara no hem gastat prou energia per aturar-nos, al km 6 hi ha el segon avituallament, a Bellmunt, on hem passat la nit (per cert la Padrina no ha sortit a saludar-nos :( 

A Bellmunt i l'hostal de fons ;)

Aquí ja parem per veure una mica i seguim endavant passant pels carres del poble. Tornem a agafar el camí i arribem al una baixada una mica tècnica, en Dani baixa ràpid, en David i jo no són grans baixadors i ho fem al nostre ritme (lents però segurs). Poc després atravessem un riu (peu mullat però sense problemes) i una forta pujada endarrereix en Dani, el deixem enrera i continuem sols en David i jo (Ja haviem decidit que la fariem junts des del principi al final).

Seguim corrents a bon ritme, tot i que ara les pujades ja comencem a fer-les caminant. Arribem a l'avituallament del km 10 i fem la nostra primera copa de vi (copa de vidre eh!). el vi és bonissim però no és qüestió d'abusar.

Primer avituallament de vi ;)

Seguim camí de Gratallops, passem per uns paisatges molt macos, rodejats de vinya,  la temperatura encara és força agradable i seguim fent una bona cursa. 

Passant per Gratallops

Pugem i baixem pels camins fins arribar a un celler on tornem a beure una copa de vi, la segona i última, hi ha uns sofàs amb molt boa pinta i ens ofereixen seure, però ni pensar-ho, com seient no tornem a aixecar-nos. Ens fan passar per dins del celler, baixem tres plantes i tornem a la carretera, direcció Torroja, sembla que no arriba mai aquest poble!

Baixant pel celler en plena cursa!

Ens aturem a l'avituallament del km 23, en David va una mica tocat i reduïm una mica el ritme, baixem per un corriol de pissarra que fa bastant respecte, i poc a poc ens apropem a Torroja, al km 23 arribem, tornem a hidratar-nos (aigua i aquarius eh!), en aquest avituallament hi ha unes botifarres amb molt bona pinta però decidim no arriscar, aigua, taronja i platan (he menjat com a mínim 10 plàtans amb tants avituallaments).

Vinyes i raïm

Seguim, ara la nostra propera destinació és Porrera, els camins són més complicats i amb més pendents cada vegada, arribem a un avituallament que momentàniament s'ha quedat sense aigua i aprofitem per descansar un parell de minuts extres, xerrem amb un home que és de Porrera, fem força km amb ell, ja que portem un ritme bastant similar, arribem a dalt de la muntanya i fem la baixada cap a Porrera, ens comenta que ens fan passar pel pitjor lloc per arribar fins el poble i veritablement té raó, un corriol força complicat dins arribar a Porrera, baixem unes escales i cap a la plaça, allà un altre avituallament , i un senyor tocant la gaita! Ens recuperem una mica abans de seguir, ens queda la part final (en teoria 8 km però ens surt una mica més al GPS), 

Iniciem la baixada entre les plantes, mirant constantment el terre per no ensopegar-nos, arribem al km 36 i girem cap a dreta, un home ens diu si hem vist algun senyal i ens aturem, per sort ens ha avisat a temps ja que ens havíem saltat una cinta i anaven malament, comencem a pujar un corriol duríssim, tornem a a equivocar-nos sortint-nos del camí, el corriol segueix pujant, són gairebé dos kilometres que ens fan patir molt. Per sort arribem a dalt de tots senseners, ara ja només queda baixar fins a Falset, augmentem de nou el ritme, i avancem a uns quants corredors que prèviament ens havíem deixat enrera, quan al David li marca 42 al Garmin i a mi 41 al Nike+ veiem un cartell "Queden 2 km", ufff em desanimo una mica, però tot i això seguim endavant, ja queda poc i no podem aturar-nos, quan trobem alguna pujada caminem i tornem a córrer quan és més planer o fa baixadeta, entrem a Falset! ja només queda l'última pujada! Veiem la Cooperativa i apretem una mica més, en Karel és a la meta, ens fa aguna foto i ens anima, aixequem els braços i SI!! Tornem a ser FINISHERS!!

Arribada!!

Ens donen la nostra merescuda medalla, després de recuperar forces anem a buscar l'arròs que ens hem ben guanyat i una cervesa ben fresca, esperem el torn pel massatge fent-la petar, poc després veiem com arriba en Dani que ha finalitzat la seva primera marató (i quina marató!). 

Finisher again!

Després del massatge anem a la dutxa, per sort agafem el cotxe ja que és una mica allunyat i direcció a Cerdanyola que ja és molt tard i encara he d'arribar a Girona!

Gràcies pel massatge! 

Valoració de la cursa: primera edició d'aquesta marató de muntanya, un recorregut bastant assequible amb poc trams tècnics i que amb bona preparació pots acabar. Els avituallaments han estat el millor de la cursa, vi, aigua, isotònica, menjar sòlid, de 10! i l'avituallament final amb l'arròs genial. El marcatge molt correcte, tot i que ens equivocat ha estat més pel cansament i errada nostre que pel marcatge. els voluntaris de 10, superamables! La bossa del corredor molt bé, amb bastó de regal als primers 300 i ampolla de vi i samarreta tècnica. el petit problema de l'inici de la cursa no afectat per res al desenvolupament de la prova. També s'ha de destacar la gran informació i interacció per facebook i twitter de l'organització. Cursa de 10.

3 comentarios:

  1. Ostres, quines ganes m'han entrat per fer-la l'any que ve. Una marató ben diferent!

    ResponderEliminar
  2. Doncs ja saps el 3/10/15 reserva'l :)

    ResponderEliminar
  3. Colló... un deu? Han començat tard!!! Ara... lo de donar vi als avituallaments puntua doble!! Hi hi. A Santa Coloma, donen ratafia ;)

    ResponderEliminar